FAQ

Heeft u vragen over IDReaders en de mogelijkheden? Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er en niet tussen, of mist u nog informatie? Neem dan zeker contact op met onze medewerkers!

Over controleren van ID-bewijzen

Over controleren van ID-bewijzen

De apparatuur van IDReaders kan ID-bewijzen zowel optisch controleren als de eventuele chip (aanwezig in de meeste moderne ID-bewijzen) uitlezen. De optische informatie waar met name gebruik van wordt gemaakt is de Machine Readable Zone (MRZ). De twee regels aan de onderkant van een paspoort of de drie regels aan de achterkant van een ID-kaart. Afhankelijk van het type ID-reader wordt een wit licht, infrarood en ultraviolet image gemaakt. Door de ID-reader worden de gelezen karakters in ongeveer een seconde inzichtelijk gemaakt.

Met deze informatie kunnen bepaalde ID-readers ook de chip benaderen welke in het ID-bewijs aanwezig is. Zo kunnen we de pasfoto in kleur weergeven en verifiëren of de informatie op het ID-bewijs overeenkomt met de chip. Daarnaast kunnen we controleren of de authenticatie van de chip in orde is. Dit proces neemt 2 tot 6 seconden in beslag.

Hoe zit het met de privacy?

Stand-alone leeftijdscanners van IDReaders geven slechts de leeftijd weer aan de hand van een licht- en geluidsignaal. Deze slaan geen gegevens op en vormen dus geen enkele bedreiging voor de privacy.

Hoe zit het met echtheidscontrole?

Wij merken dat veel fabrikanten nogal makkelijk hun techniek ‘echtheidscontrole’ noemen. IDReaders is daar kritisch en open over. Elke ID-reader controleert een zekere mate van echtheid. In eerste instantie of de MRZ kloppend is. Daarnaast kunnen wij controleren of de RFID-chip overeenkomt met de data op het document en of er de informatie op de chip niet is gemanipuleerd. Ook kunnen wij het document proofen met verschillende belichtingstechnieken.

Het ligt dus aan het type ID-reader en software tot op welk niveau het ID-bewijs ook op echtheid wordt gecontroleerd.

En de controle op geldigheid?

Stand-alone leeftijdscanners controleren niet of de geldigheidsdatum van een ID-bewijs verstreken is. Dit om de snelheid van uitlezing te verhogen en omdat de geldigheidsdatum in feite niet relevant is voor de leeftijd van de klant.

Producten bestellen

Wat kost een IDReader?

Voor de leeftijdscanners en standaard pakketten kunt u hier vragen naar de prijzen.

Voor grotere of niet standaard oplossingen maken we met plezier, vrijblijvend, een prijsopgave voor de juiste oplossing voor uw situatie. U kunt hiervoor via telefoon 0850 240 522 of e-mail info@idreaders.nl geheel vrijblijvend contact opnemen.

Waar kan ik IDreaders bestellen?

Producten zoals leeftijdscanners welke u zelf kunt installeren, zijn eenvoudig hier te bestellen. Voor overige producten vragen wij u contact op te nemen met onze medewerkers, zodat zij u kunnen adviseren in de beste keuze voor u.

Installeren jullie ook de hard- en software?

Ja, dit is altijd mogelijk en bij de meeste opstellingen ook wenselijk om een zo goed mogelijk eindresultaat te garanderen. De wijze waarop spreken wij per installatie met de klant af.

Hoe zit het met de service?

Op hardware is een standaard garantie van 12 maanden van toepassing op carry-in basis. Deze garantie is tegen meerprijs uit te breiden naar 24 of 36 maanden. Service op de software en installatie zit, afhankelijk van het product, over het algemeen binnen de licentie-overeenkomst welke u met IDReaders afsluit.

Overige vragen

Kan ik ID-Reader Systeem huren?

IDReaders is sinds 2014 gestopt met het verhuren van ID-Reader systemen en leeftijdscanners. De reden hiervan was dat wij als ontwikkelaar en fabrikant niet echt ingericht zijn voor de verhuur. Daarnaast is de prijs van de leeftijdscanners op een dusdanig niveau dat het beter is om deze aan te schaffen.

Kan ik op rekening ID-Reader Systemen kopen?

In principe levert IDReaders haar systemen na vooruitbetaling. Mede omdat het vaak een eenmalige aanschaf betreft.

Voor klanten die meerdere systemen wensen af te nemen, of meerdere malen bij ons bestellen bestaat de mogelijkheid om op rekening te kopen. Dit na goedkeuring van onze afdeling administratie.

Kan ik een ID-Reader systeem eerst testen?

In enkele gevallen heeft IDReaders onder strikte voorwaarden de mogelijkheid om een systeem te testen, echter is dit totaal afhankelijk van toepassing en type ID-Reader.

Standaard ID-Reader systemen, zoals bijvoorbeeld de leeftijdscanners kunt u niet eerst testen. Deze zijn reeds uitgebreid getest, en hebben hun werking bewezen, in pilots bij Horeca, Supermarkten etc. en vinden reeds hun weg naar de markt.

Mag ik nog wat anders vragen?

Natuurlijk mag dat! Stel u vraag gerust per mail, info@idreaders.nl, of bel ons op 085 0240 520.