Leeftijdscanners

Onze leeftijdscanners onderscheiden zich van onze andere ID-Readers door primair op de geboortedatum te focussen. Waar andere ID-Readers de volledige informatie analyseren en verwerken, richt een leeftijdscanner zich op de geboortedatum en een eerstelijns check van het ID. Dit komt ten goede aan het doel van de leeftijdscanner: Snelle en nauwkeurige leeftijdsbepaling zonder poespas.

Ontwikkeling in Leeftijdscanners

Eerste Pilot CBL juni 2012

De eerste leeftijdscanners maakten gebruik van de Swipe techniek. Deze werden dan ook samen met een panel-pc en leeftijdscontrole software op de markt gebracht.

In de tweede generatie werd vooral gefocust op ruimtebesparing voor het verkooppunt. De leeftijdscanner kreeg een ingebouwde klok en een stoplichtsysteem. Groen was Ja, Rood was Nee. Daarnaast kon de Leeftijdscanner zonder computer worden ingezet.

De Swipe techniek was zeer geschikt voor documenten met een MRZ (paspoort, ID-kaart), maar minder geschikt voor het rijbewijs.

Daarom werd bij de ontwikkeling van de derde generatie gekozen voor de Half Page techniek. Dit combineert uitstekende uitlezing met ruimtebesparing, omdat ook de ruimte voor doorhalen overbodig werd.
Hiermee werd de AVD-520 de absolute benchmark onder de leefijdscanners.

AVD-520, meest verkochte leeftijdscanner

De meest verkochte AVD-520 is dé ID-Reader voor betaalbare en laagdrempelige leeftijdscontrole.

De AVD-520 kan ingezet worden op elke plek in de buurt van een stopcontact, een vrije USB poort of battery-pack.

Door de gevanceerde half-page uitleestechniek en de specifieke IDReaders algoritmes, leest de AVD-520 binnen- en buitenlandse ID kaarten, paspoorten én het Nederlandse plastic rijbewijs.

Daarnaast controleert de AVD-520 op eerstelijns vervalsingen van de ID Kaarten en paspoorten.