25jan2016

De tankstationbranche laat enorme verbetering zien in de handhaving van de leeftijdscontroles bij tabaksaankopen. In juni 2015 werd de wet in de branche nog maar in 17% van de gevallen gehandhaafd, nu is dat 57%. Dat blijkt uit de eerste resultaten uit het mystery shopper onderzoek in opdracht van de Taskforce naleving leeftijdgrens Tabak (TNLT).

16dec2015

Het gros van de snackbars, sportkantines en kroegen blijven alcohol verkopen aan minderjarigen. Supermarkten en slijterijen scoren hoger in het nalevingspercentage aldus het onderzoek van de Universiteit van Twente en Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

13nov2015

De onderneming SCANID BV is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Identificatiesystemenbranche.

Met een zeer sterke positionering heeft SCANID BV zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming.

28juli2015

Woensdrecht - Onlangs heeft de gemeente de horecaondernemers, sportverenigingen en supermarkten/slijterijen benaderd voor het ondertekenen van een convenant over het verantwoord verstrekken van alcohol. Dit convenant houdt een aantal spelregels in voor beide partijen. Hierbij ligt de nadruk op de leeftijdsgrens die per 1 januari 2014 is verhoogd naar 18 jaar.

17juli2015

CULEMBORG - Tieners kunnen in Culemborg met gemak aan alcohol komen. Dat blijkt uit een steekproef onder supermarkten en horeca. Bij 85 procent van de bezoeken krijgen jongeren onder de 18 jaar drank. Culemborg spreekt van een 'zorgelijk resultaat'.