Leeftijd bij de kassa

Verhoog de vergewisplicht met de AVD-520 of met de nieuwe AVD-540 ID-Reader met kassakoppeling! De nieuwe AVD-540 welke compatibel is met het storeMate platform van Toshiba TEC is dé unieke oplossing voor het scannen van leeftijden in bijvoorbeeld supermarkten of tabakszaken.

Vragen naar het ID Bewijs

AVD-540 met Toshiba storeMate

Supermarktorganisaties schrijven voor dat de kassamedewerker van iedere koper die jonger dan 25 jaar oogt de leeftijd vaststelt aan de hand van een identiteitsbewijs.

Als de klant jonger is dan 18 jaar wordt de verkoop van alcohol geweigerd. Deze regel geldt overal in de supermarkt, of het nu de reguliere kassa, de tabaksbalie of een zelfscan-kassa betreft.

Onafhankelijke onderzoeken wijzen uit dat de leeftijdscontrole bij verkoop van alcohol en tabak niet overal adequaat wordt uitgevoerd.

Met name de vergewisplicht "het vragen naar een ID bewijs" kan sterk verbeterd worden.

 
ID-Readers de oplossing en gemakkelijk in gebruik

Zowel de AVD-520 als de AVD-540 ID-Readers zijn zeer laagdrempelig en makkelijk in het gebruik.

Zij passen naadloos in het reeds gehanteerde proces van afrekenen. Door de inzet van ID-Readers wordt het vragen van het ID-bewijs altijd een geaccepteerd onderdeel van het afrekenen. Rekenfouten met de geboortedatum en de daaraan gerelateerde sociale druk behoren direct tot het verleden. Verder heeft de praktijk al uitgewezen dat de inzet van een ID-Reader voor leeftijdscontrole een grote preventieve werking heeft.

 
productline
Geen computer

Een computer is niet meer nodig. De Stand-alone ID-Readers nemen weinig plaats in. Daarnaast is de privacy van de klant verzekerd. De ID-Readers slaan geen gegevens op.

technology
Bewezen werking

Duizenden ID-Readers werken dagelijks naar behoren bij de kassa's. Tijdens de ontwikkeling is vooral gekeken naar een gedegen werking in de praktijk en de technische mogelijkheden.

technology
Stabiel uitlezen

Een uitgebreid en onafhankelijk onderzoek gaf aan, dat naast de ID Kaarten en paspoorten, ook de Nederlandse rijbewijzen stabiel via de Half Page techniek uitgelezen konden worden.

technology
Uitgebreid getest

Ondermeer de AVD-520 en AVD-540 zijn uitgebreid getest op werking, methodiek en stabiliteit bij supermarkten, tabakszaken en andere verkooppunten van leeftijdsgebonden producten.